žiri

ŽIRI MEĐUNARODNA KONKURENCIJA

 

JELENA MAKSIMOVIĆ

Diplomirala je FTV montažu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, gdje je stekla i zvanje diplomirane dramske i audiovizualne umjetnice – filmska i televizijska montažerka. Od 2015. godine radi na odsjeku za digitalne umjetnosti FMK. Kao montažerka radila je na filmovima koji su prikazivani na međunarodnim filmskim festivalima u Cannesu, Veneciji, Berlinu, Locarnu, Rotterdamu, Torontu, Sarajevu… Pored filma, ostvarila je brojne suradnje na polju video radova, prostornih instalacija i kazališnih predstava.

 

 

 

JOSIP LUKIĆ

Rođen 1984. u Splitu. Trenutno je stu- dent pete godine režije na ADU. Filmo- vi su mu prikazivani i nagrađivani na Doclisboi, Dokufestu, Beldocsu, Brussels Short Film Festivalu, Pančevu, Brestu, Makedoxu, Zagreb film festivalu i Danima hrvatskog filma. Za film “Majči” dobitnik je dekaničine nagrede i posebnog rektorovog priznanja, a s filmom “Južno voće” osvaja Oktavijan HDFK-a. Trenutno priprema debitantski igrani film.

 

 

OLAF MÖLLER

Olaf Möller (Köln / Helsinki). Piše o filmovima i prikazuje ih. I to bi bilo sve.

 

 

 

 

 

 

 

ŽIRI DOMAĆA KONKURENCIJA 

 

ASJA KRSMANOVIĆ

Asja Krsmanović je rođena u Sarajevu 1988. Diplomirala je dramaturgiju na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Radila kao dramaturginja kazališnih predstava, scenaristica kratkih filmova, kao i na nekim radijskim i televizijskim projektima. Od 2011. godine do danas radi kao koordinatorica Takmičarskog igranog, Takmičarskog kratkog i programa U fokusu, Sarajevo Film Festivala, a od 2017. godine programira Studentski program.

 

 

MATEVŽ JERMAN

Matevž Jerman jedan je od suosnivača Društva za promicanje kratkog filma Kraken, programski direktor Festivala kratkoga filma u Ljubljani FeKK i selektor kratkog filma u Slovenskoj kinoteci i na filmskim festivalima poput Kino Otok – Isola Cinema i LIFFe-a. Režirao više nagrađivanih eksperimentalnih kratkih filmova i glazbenih spotova. Jerman radi i kao filmski kritičar i urednik u dvomjesečniku Slovenske kinoteke, Kinotečnik.

 

NATKO STIPANIČEV

Natko Stipaničev završio je preddiplomski studij Filma i videa na Umjetničkoj akademiji u Splitu te diplomirao na Odsjeku za animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Bavi se umjetničkim i komercijalnim radom na području filma, animacije i oblikovanja zvuka.

 

 

 

NAGRADE

Autor najboljeg filma u međunarodnoj konkurenciji uz trofej Veronikina lubanja, nazvan po staroj lokalnoj legendi, dobit će i 500 €. Nagrada za najbolji domaći film po izboru domaćeg žirija jest trofej Veronikina lubanja i 250 €. Članovi žirija mogu uz obrazloženje dodijeliti posebna priznanja bez obzira na kategoriju.

Nagradu publike Vox Veronicae dodjeljuju gledatelji za najbolji film iz programa Noć žive publike. Autor trofeja je dizajner Srećko Lacković.