česta pitanja

Kako se organizacija Tabor Film Festivala nosi s korona virusom?              Tabor Film Festival je profesionalna kulturno-umjetnička manifestacija koja se održava sukladno aktualnim mjerama i pravilima ponašanja s obzirom na pandemiju virusa COVID-19.  Prostor u i oko dvorca Veliki Tabor dovoljno je velik za održavanje fizičke distance za očekivani broj posjetitelja, stoga digitalna Covid-potvrda nije nužan uvjet za ulazak na festival, ali je za sve sudionike i posjetitelje obavezno pridržavanje važećih mjera. Veći dio događanja odvija se na otvorenom, a za sve programe u zatvorenim prostorima obavezno je nošenje maske te držanje fizičke distance. Hvala vam što poštujete pravila i čuvate naše i vaše zdravlje!

Postoji li organizirani prijevoz do festivalske lokacije?
Posjetitelji TFF-a će uz predočenje ulaznice vozaču moći ostvariti kupnju jednosmjerne s popustom od 50% i povratne karte s popustom od 30%. Kupnja karata na drugim prodajnim mjestima osim autobusa Presečki Grupa nije moguća. Redovne popodnevne linije Zagreb-Desinić će po potrebi prometovati do podnožja Tabora. Više o prijevozu ovdje.

Hoće li ove godine biti organiziran kamp?                                                              Naravno. Kamperi su srce našeg festivala. U blizini dvorca biti će postavljeni kemijski WC-i i slavine s vodom.

Koliko je parking udaljen od festivala i hoće li se naplaćivati?
Parking je udaljen cca 300 metara od festivalske lokacije. Pozivamo na racionalno korištenje prostora, kao i da se vozila parkiraju samo na površini koja je označena za parking.

Gdje se smjestiti tijekom festivala?                                                                            Smještaj možete potražiti kod privatnih iznajmljivača, u hostelima i hotelima.
Pronađi smještaj u blizini

Izgubljeno i nađeno na festivalu?
Tabor Film Festival ne preuzima odgovornost za izgubljene stvari na festivalskoj lokaciji. U slučaju da izgubite ili pronađete nečiju izgubljenu vrijednost, obavijestite naš info pult koji će se nalaziti na ulazu u dvorac kako bi vam pomogli u pronalasku stvari. Za sva pitanja oko izgubljenog i nađenog nakon festivala obratite se na kamp.tff@gmail.com. Još jednom pozivamo sve da vode brigu o sebi i svojim osobnim stvarima.

Što ponijeti sa sobom na festival?
Na festival je dobro ponijeti stvari kao što su svjetiljke, flasteri, čepići za uši, kremu za sunčanje. Frizbi, hula hop, reketi za badminton i puno dobre volje su obavezni. Kišobrani neće biti dozvoljeni na ulazu u dvorac. Dezinficijensi, zaštitne maske, i rukavice dobro su došle – pratite upute o mjerama vezano za COVID.

Mogu li maloljetnici na festival?
Bez obzira na dob, sve su osobe dobrodošle na festival. Sukladno hrvatskim zakonima osobe mlađe od 16 godina moraju biti u pratnji punoljetne osobe. Ističemo da je strogo zabranjeno usluživanje odnosno konzumiranje alkoholnih pića te drugih pića ili napitaka koje sadržavaju alkohol osobama mlađim od 18 godina.

Smiju li kućni ljubimci na festival?
Kućni ljubimci su dozvoljeni na kompletnom prostoru festivala osim samog dvorca, ali uz stalni nadzor vlasnika.

Kakva je prilagođenost osobama s invaliditetom i ograničenom mobilnošću?
Festivalska lokacija je prilagođena za pristup osobama s invaliditetom i ograničenom mobilnošću te ih molimo da se za sve dodatne informacije obrate osoblju odmah po dolasku na festival. Osiguran je toalet prilagođen potrebama osobama s invaliditetom i nalazi se u samom dvorcu. Festivalske i dnevne ulaznice osobama s invaliditetom naplaćuje se prema regularnom cjeniku. Pratnja osobe s invaliditetom, odnosno punoljetna osoba bez invaliditeta, na festival ulazi besplatno kao pratnja osobi s invaliditetom.

Gdje mogu kupiti ulaznice i mogu li ih kupiti online?
Ulaznice se u pretprodaji i mogu se kupiti online ovdje. Ulaznice će se moći kupiti i na festivalskom ulazu.

Je li dozvoljeno fotografiranje profesionalnom opremom?
Fotografiranje profesionalnom opremom dozvoljeno je samo fotografima koji su dobili službenu akreditaciju festivala. Dozvoljeno je fotografiranje i snimanje pametnim telefonima, kao i džepnim kamerama. Upotreba dronovi zabranjena je na cijeloj festivalskoj lokaciji (osim na radionici), selfie štapovi dozvoljeni su isključivo na prostoru kampa.