ĐUTKO

Tomislav Đudarić nakon što je odvolontirao prošlu sezonu na Taboru ove sezone se vraća s novim bendom zasjati na jednoj on najljepših pozornica na svijetu!

Iz pepela životinje koja je nekoć živjela na obroncima Moslavačke gore, ponovo je rođena zvijer zvana Đutko. Tomislav Đudarić dobro je poznata ličnost na alternativnoj glazbenoj sceni – kao osnivač etno-rock benda Rusti, anti-umjetnik naziva Clouie te kao bivši gitarist benda Svemirko.

U periodu od posljednjih godinu i nešto malo više dana, Đudarić umirovljuje svoje prethodne glazbene projekte te započinje raditi na njemu potpuno atipičnim pjesmama za svoj prvi i pravi album u životu. Distorzije zamijenjuje čistim i mekanim zvukovima, prvi put u ruke uzima sintesajzere. a prolazivši kroz krizu, kako osobnog tako i glazbenog identiteta, dolazi do vedrih i pitkih melodija pop žanra i pritome stvara vlastite inačice – agro, etno i turbo pop glazbu.

Đutkov prateći bend “Plodovi Zemlje” sastoji se od Vjerana Šunjića (gitara), Borne Jambrošića (bas gitara), Laure Tandarić(bubnjevi, prateći vokali) i Marka Pernarčića (sintesajzer, prateći vokali).

Na putu vlastite reinkarnacije Đutko se uspješno obračunava sa strahovima, izazovima, dilemama i čežnjom, a na kraju izlazi jači i bolji nego ikada. U glazbenom pogledu, Đudarić je sve što do sada nije bio – dobro raspoložen, opušten, zabavan i prije svega autentičan. Pjesme s debitantskog albuma “Slušaj mala” sadrže određenu dozu autoironije, oružja kojim često uspijeva podčiniti vlastite demone, a upravo mu to obećava svijetlu muzičku budućnost.

https://www.youtube.com/watch?v=mYCuaDQ-yvg

https://www.youtube.com/watch?v=n406aCVejmo

 

https://www.facebook.com/djutko/

https://www.instagram.com/djutkoo/

https://djutko.bandcamp.com/album/slu-aj-mala